Drechtmax. Beweegprogramma voor senioren

Beweegprogramma’s voor fitheid en valpreventie in Dordrecht. Op verschillende locaties voor kwetsbare ouderen. 

De samenwerkende fysiotherapiepraktijken van FysioDordt bieden sinds 2017, onder de naam ‘DrechtMax’, beweegprogramma’s aan voor kwetsbare ouderen op verschillende locaties in Dordrecht. De programma’s bestaan uit fitheids- en valpreventie programma’s. Het aanbieden van kracht- en conditietrainingen in een gezellige groep heeft een positieve invloed op eenzaamheid en kwetsbaarheid van ouderen.

FysioDordt Projecten
Drechtmax
SEH
Waardegedreven Zorg

Doelstelling

DrechtMax biedt deze programma’s aan om de eenzaamheid en kwetsbaarheid onder ouderen te verminderen en het uithoudingsvermogen te verbeteren. Het fitheidsprogramma is gericht op het bevorderen van sociaal contact, maar ook op het verbeteren van de conditie en kracht. Het valpreventieprogramma is gericht op het verbeteren van de balans, het evenwicht en coördinatie. Ook vindt het valpreventieprogramma plaats in groepsverband, wat de sociale contacten van de ouderen bevordert. Deelname aan deze programma’s bevordert de vitaliteit van ouderen en vermindert de kans op vallen. Doel van dit initiatief is om ouderen in gemeente Dordrecht zo lang als mogelijk zelfstandig en op eigen kracht te laten deelnemen aan de maatschappij, kwetsbaarheid te verminderen en het valrisico te verkleinen.

Bent u 65 jaar en ouder?

Bent u 65 jaar of ouder, voelt u zich niet fit en/of loopt u risico om te vallen? Vindt u het fijn om hier in groepsverband iets aan te veranderen of kent u iemand die hiervoor in aanmerking komt? Dan kunt u deelnemen aan één van de fitheids- en/of valpreventieprogramma’s. De valpreventieprogramma’s worden een aantal keer per jaar georganiseerd. De fitheidsprogramma’s vinden het hele jaar door plaats, waardoor u op ieder moment in kan stromen. Voor aanmelding of meer informatie over de tijden en prijzen kunt u contact opnemen met één van deze deelnemende fysiotherapiepraktijken.

Arno Hendriks

GERIATRIE FYSIOTHERAPEUT

Werkzaam bij: